Activiteiten & Actueel

Fotocursus 'Macrofotografie en dichtbij'

Gerard Valkenwoud uit Zoetermeer gaf ons in 3 lessen inzicht in fotograferen met het digitale fototoestel. Enkele cursisten hebben een spiegelreflexcamera meegebracht, anderen een compactcamera.

Door Elly Nederpeld

De eerste les was er uitleg van de theorie. Begrippen als lensopening, sluitertijd en scherp stellen komen uitgebreid aan de orde. Met een hand-out op papier kan iedereen zich thuis verder in deze materie verdiepen.

De tweede les vindt plaats in een kas bij een kweker. Lekker binnen en zonder wind foto’s maken. Omdat we zo dichtbij willen fotograferen én de camera beslist heel stil gehouden moet worden, heeft bijna iedereen een statief meegebracht.  Het was een zonnige ochtend met precies het juiste licht. Iedereen wilde natuurlijk helemaal in de bloemen kruipen om mooie plaatjes te krijgen.

Thuis moesten we nog meer foto’s maken en op de laatste les nam iedere deelnemer 3 foto’s mee. De docent besprak dan wat er goed en fout aan was. Zo kunnen we in de toekomst onze hobby met de camera nog veel verder uitbouwen. Wellicht dat we op de bijeenkomst in november een en ander kunnen laten zien?

meer

 

 

 

19
May
De schrik van de straat
19
May
Nieuwlicht