Activiteiten & Actueel

Snoeien en scheuren met Marco

Marco Braun kwam voor de tweede keer praten over van alles wat ons in de tuin bezighoudt. Hij vertelde met enthousiasme over zijn eigen werk in het rosarium in Den Haag: kweken en verzorgen van rozen, ziektebestrijding en bemesting. En natuurlijk had hij weer adviezen te over.

Door Els van der Vos

Achterin zijn pick-up had Marco een paar zakken met rozenstruiken van verschillende grootte meegenomen om goed te laten zien hoe ze gesnoeid moesten worden. Ook had hij een prachtig voorjaarsboeket gemaakt van bloeiende ribes, forsythia, camelia, helleborus en prunustakken.

De avond begon met een uitgebreide demonstratie rozen snoeien. Dat kan volgens Marco vanaf de 3e week van februari. Later kan ook, maar hoe vroeger je snoeit, des te eerder bloeien je rozen. Snoeien boven een oog dat naar buiten wijst is verouderd, ook in de handel wordt dat niet meer gedaan.

Vervolgens kwam het scheuren van planten aan de orde, met je handen (als je sterk bent), een spa of twee rieken. Tot slot ging hij in op vragen over bemesten van border en gras en het bestrijden van slakken. Veel vragen waren beantwoord, maar over een tuin raak je nooit uitgepraat, dus voor derde lezing van Marco Braun blijven nog genoeg kwesties over.

Meer foto's vindt u in het fotoalbum.

meer
19
May
De schrik van de straat
19
May
Nieuwlicht