Activiteiten & Actueel

Wintertuin

Zaterdag 28 februari 2009 gingen we naar de Proeftuin van Holland in Boskoop. José van der Bas van het boomkwekersgilde vertelde over het snoeien van fruitbomen, fruitstruiken en fruitplanten. Tijdens haar presentatie was er volop gelegenheid om vragen te stellen over snoeien, ziekten en bemesten.

Fruitbomen en struiken houden van open kronen, veel lucht en licht in de struik en regelmatige bemesting. Goed verzorgde planten hebben minder last van schimmels, luizen en mijten. Mochten deze toch op de planten terechtkomen dan weten de 12 deelnemers aan deze cursus wat te doen.

Na de uitleg gingen we de tuinen bezoeken. We namen snoeigereedschap mee, maar hebben zelf niet veel gesnoeid. We luisterden vooral naar de uitleg van José. Zo vertelde ze onder andere dat je steenvruchten in augustus moet snoeien. In de winter is de kans op aantasting met loodglans te groot. Ook zagen we Buxus met gele randjes die behoefte heeft aan stikstof. Het was een boeiende zaterdagmiddag in prettig gezelschap.

Opens internal link in current windowMeer foto's vindt u in het fotoalbum.

meer
20
May
Botanie
19
May
De schrik van de straat