Alphen aan den Rijn

Hovenier Helpt

Wat is Hovenier Helpt?

Kent u een hulpbehoevende die wel wat tuinhulp kan gebruiken? Hovenier Helpt is in de laatste week van september een actieweek waar hoveniers aan de slag gaan om hulpbehoevenden met hun tuin te helpen. Een project is bijvoorbeeld een buurvrouw die het niet meer lukt om de haag te snoeien. Of een tuinpad dat verzakt is waardoor deze minder goed begaanbaar is. Het gaat er vooral om dat het een klus is waarmee u iemand kan helpen omdat hij of zij het zelf niet (meer) kan!

Voor wie is Hovenier Helpt?

Hovenier Helpt is voor iedereen die graag iets goeds wil doen en Nederland groener wil maken. De kleinste daden kunnen leiden tot grootse positieve gevolgen: dit is uw kans om iemand te verrassen! Bent u hovenier of betrokken als bedrijf bij de groene sector? Doe mee met Hovenier Helpt!

Hoe werkt het?

Heeft u een project? Wilt u als hovenier helpen? Ga naar onze website www.hovenierhelpt.nl en meld uw project vóór 1 september aan. Dit tuinproject moet binnen een dag uit te voeren zijn voor een hovenier. Als u een project aanmeldt dan is het belangrijk dat u toelicht waarom dit project de moeite waard is om uitgevoerd te worden. En voegt u ook wat foto’s toe? Begin september maken we bekend welke projecten geselecteerd zijn voor Hovenier Helpt.

Tot 1 september kunt u een hulpbehoevende in Nederland verrassen met tuinhulp.

Begin september wordt bekend gemaakt of jouw project bij de selectie zit en uitgevoerd wordt door een hovenier.

Om een project aan te melden zijn er een aantal eisen:

  • Project is voor een goed doel/moet een hulpbehoevende dienen.
  • Het moet in één dag uit te voeren zijn door of onder leiding van een hovenier.
  • Het project bestaat niet uit het leveren van materialen.
  • Enkele foto’s van de locatie moeten worden aangeleverd.

  Aanmelden

Zie de succesvolle opruimactie bij de buurtgenoten van Wilma.

Hovenier helpt - werk in uitvoering

Door Wilma Gerver september 2016

Na het maken van een plan was het vrijdag 30 september zover, Bas van het Hoveniersbedrijf Tuinmaat uit Waddinxveen ging samen met een medewerker aan de slag. Een tuin aan de Lauwers in Alphen aan den Rijn werd grondig aangepakt. Er werd gesnoeid, gegraven, gespit, terrassen gereinigd, de totaal verwilderde tuin knapte enorm op. Met het juiste tuingereedschap en de inzet van de harde werkers werd het een ware metamorfose! De bewoners, familie en buren waren onder de indruk van het resultaat.

Hovenier helpt in Alphen aan den Rijn

Door Wilma Gerver augustus 2016

Voor onze mindervalide buren heb ik de actie "Hovenier Helpt" ingeschakeld en tot ieders blijdschap zijn Harry van Koperen en Elly Beijeman uitgekozen voor de te verlenen hulp. Harry kan bijna niet meer lopen, hij heeft evenwichtsstoringen en Elly kan lichamelijk geen zware arbeid meer doen.

In de week van 26 september tot en met 1 oktober 2016 komt een hoveniersbedrijf ons ondersteunen in het kader van Hovenier Helpt. Hovenier Helpt is een landelijk initiatief waarbij een hulpbehoevende in zijn of haar tuinwerkzaamheden belangeloos wordt ondersteund door een vakbekwaam hovenier.

Ons ingediende project is geselecteerd door de organisatie en is gekoppeld aan een vakbekwaam hovenier in onze regio, die werkzaamheden in onze tuin gaat uitvoeren. Je kunt komen kijken tijdens de uitvoering van dit project. We gaan proberen dit bericht later te ondersteunen met foto's.