Alphen aan den Rijn

Gardenista verzet naar mei 2022

26 juli 2021

KMTP/Groei & Bloei heeft besloten de datum van Gardenista te verzetten. Vanwege de coronapandemie is het evenement verplaatst naar mei 2022. Gardenista ‘Leef in het Groen’ zal nu plaatsvinden van 25 tot en met 29 mei 2022 op Landgoed Den Alerdinck in Laag Zuthem.

Verbinding in het groen

Met trots presenteert onze vereniging voor de tweede maal het jaarlijkse festival Gardenista. Dit jaar ontvangen we liefhebbers van tuinen en groen op de historische buitenplaats Den Alerdinck in het prachtige Sallandse coulisselandschap van Laag Zuthem bij Zwolle. 

Gardenista is het grootste, jaarlijks terugkerende groene festival van Nederland. Het biedt bezoekers een compleet dagje uit in het groen. Je kunt volop inspiratie en ideeën opdoen over alles wat groen is. Zo zijn er vele enthousiaste exposanten met tal van groene producten en diensten met een rijk en gevarieerd aanbod. Verder zijn er indrukwekkende, levensgrote bloemwerken, grote èn kleine tuinen en kunnen bezoekers deelnemen aan groene workshops. Om het geheel compleet te maken is er muziek, theater en is er volop mogelijkheid voor een heerlijk duurzaam hapje of drankje om even bij te komen van alle indrukken.

Het thema van dit jaar Verbinding in het groen staat voor het goede gevoel dat groen kan geven. De bezoeker gaat dit ervaren in een totale groenbeleving, zodat ze er ‘groener uit komen dan ze binnenkwamen’. Daarbij gaan we verder dan tuinen en bloemen; denk ook aan lekker vers eten – liefst uit eigen tuin of regio – en de ontspanning die een groene omgeving kan bieden. En verder speelt duurzaamheid bij alle onderdelen van het festival een centrale rol. 

Let op: neem je PIN-pas mee, want betalen bij de catering kan alleen met pin.

Bloemschikwedstrijd op Gardenista

Natuurlijk keert de competitie bloemschikken tijdens Gardenista 2021 terug. We dagen iedereen die een verhaal kan vertellen met plantaardige en niet plantaardige materialen uit een prachtig arrangement te maken. En wie weet sta jij dan in de finale van deze spraakmakende Competitie.

Deze week (april 2021) is de pers geïnformeerd. Ook hebben alle bij het team bekende scholen/studenten, amateurs en professionals een uitnodiging gekregen om mee te doen aan deze competitie. Let dus op je mailbox! Heb je geen uitnodiging ontvangen en wil je meedoen aan de competitie? Vind alle informatie op de site van Gardenista. Heb je nog vragen, mail dan naar bloemschikken(at)gardenista.nl. Je krijgt dan alle informatie om je in te schrijven.

Team Gardenista vraagt hulp

Het team Gardenista is op zoek naar extra medewerkers. Wil je meehelpen als vrijwilliger op het terrein, dan kan het kernteam jouw hulp goed gebruiken, aanmelden daarvoor kun je vinden op gardenista.nl/helpjemee. De vrijwilligers krijgen reiskosten vergoeding, een lunchpakket en op de werkdag vrij entree. De datum waarop je aanwezig wilt zijn kan je zelf aangeven via het aanmeldformulier.

Inspireer met een postzegeltuintje!

Heb je altijd je skills op het gebied van tuinieren willen laten zien maar zijn wedstrijd-showtuinen voor jou écht een stap te ver? Dan nodigen we je van harte uit voor een bijdrage in de vorm van een kleine tuin. Veel mensen houden van tuinieren, maar hebben niet zo’n grote tuin. Laat je creativiteit los op een kaveltje van 10 m2 en inspireer bezoekers hoe ze van hun kleine tuin toch iets bijzonders kunnen maken.

Landelijke/regionale tuinclubs, afdelingen van groene organisaties, liefhebbers en andere geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor dit onderdeel. Bij de postzegeltuintjes geldt dat het vooral leuk moet zijn om deel te nemen. Dus er wordt niet zo zwaar gejureerd als bij showtuinen. Wat niet wil zeggen dat je de lat voor jezelf niet hoog mag leggen! Klein maar fijn met groots effect…Wil je meer informatie over dit onderdeel? Neem dan contact op met walenberg(at)groei.nl of bel met 06-44 99 83 64.

Meer informatie

Meer informatie over het evenement vind je op de website van Gardenista
Over openingstijden, adres en eventuele laatste wijzigingen. 

   foto's van 2019