Alphen aan den Rijn

Onderhoud tuingereedschap

Door Afra, 2 maart 2016

De workshop 'onderhoud tuingereedschap' vindt plaats tijdens een heftige griepepidemie waardoor er een deelnemer moest afzeggen, een deelnemer er wat witjes bij zat en naar ik later begreep een nog gezonde deelnemer later ook ziek werd. Gelukkig heeft het gereedschap daar niet onder te lijden gehad.

De deelnemers worden door Lineke gastvrij ontvangen in de warme werkplaats. Na een korte uitleg door Lineke Hogenes wordt het tuingereedschap uit elkaar gehaald, gepoetst en geschuurd. Ook wordt er bij de bankschroef gevijld en geslepen. Tot slot wordt alles goed in de olie en het vet gezet. Alles is na afloop weer perfect in orde voor het komende tuinseizoen. 

Omdat ik niet al mijn gereedschap mee heb genomen heb ik thuis ook nog een middag zitten poetsen en slijpen, hierdoor loopt nu alles weer soepel. Daar heb ik ook al plezier van gehad, want ik heb deze maand gesnoeid met het scherpe, schone gereedschap. Het verschil met het knippen voor het schoonmaken is zo groot dat ik mij direct voorneem om volgend jaar weer zo'n beurt in te plannen.