Alphen aan den Rijn

Voor de 25e keer

Door Yvonne Vellekoop

Vijfentwintigste tuinmarkt van Groei & Bloei en Volkstuinvereniging Ridderspoor op 23 april 2016.

Op zaterdag 23 april vond voor de vijfentwintigste keer de gezamenlijke tuinmarkt plaats op de gezellige locatie bij Volkstuinvereniging Ridderspoor in Alphen aan den Rijn. Het weer was wat fris, maar de zon liet zich gelukkig regelmatig zien. Al vanaf 8:30 uur klonk er muziek en werden de kramen ingericht met zelfgekweekte plantjes, keramiek, houten decoraties en nog veel meer. Vanwege ons jubileum was de markt extra feestelijk aangekleed met vlaggetjes en partytenten en waren er deze keer ruim twintig kramen. Tegenover de kraam waar pannenkoeken gebakken werden en koffie/thee met gebak besteld kon worden, was een gezellig zitje gemaakt met fleurige parasols.

Om 10:00 uur werd de Tuinmarkt officieel geopend door bestuursleden van beide verenigingen. De eerste honderd bezoekers ontvingen een goodiebag, met daarin leuke tuinspullen, zoals bloembollen en zaden. Deze tassen werden bij de kramen al snel verder gevuld. Voor een klein prijsje was er van alles te koop voor de tuinliefhebber. Groenteplantjes en kruiden, zalfjes en tincturen op basis van kruiden, fotokaarten, schilderijtjes, curiosa, bijenhotels en plantenbakjes vonden een nieuwe eigenaar. Potten honing van echte Ridderspoorse bijen gingen vlot van de hand. Zelfgemaakte jams en chutneys konden worden geproefd. Er was een demonstratie sapmaken en van het verspenen van zaailingen. Ook kon er gratis een mooi bloemstukje worden gemaakt. Dit viel bij zowel kinderen als volwassenen wel in de smaak. De sfeer was heel gezellig en bij de verkochte planten werden veel tuintips uitgewisseld. Om 13:00 uur was de tuinmarkt afgelopen.

Uniek op deze Tuinmarkt is dat er ook planten kunnen worden geruild. U kunt ze meenemen en als ruilmiddel gebruiken of zelf een kraam of tafel hiermee inrichten. Heeft u zelf planten over of heeft u andere tuinspullen die u kwijt wilt, geef u dan op voor de Tuinmarkt herfst, die op zaterdag 17 september plaatsvindt.